Конспект успішного уроку мистецтва в 7 класі НУШ

Конспект успішного уроку мистецтва в 7 класі НУШ
Дата: 23.10.2024

Автор: Людмила Кондратова

Вітаю вчителів МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ!

Яке воно — сучасне мистецтво? У сучасному мистецтві з’являються інновації та відкриття. Класичне мистецтво поєднується з цифровими технологіями, які вражають нас своїми досягненнями.

На уроках мистецтва ми розповідаємо про сучасні тенденції та перспективи розвитку мистецтва XXI століття. Цифрова ера змінює світ і вносить свої корективи у викладанні уроків мистецтва. А сучасним цифровим учням дуже подобається слухати, сприймати, досліджувати саме новітні тенденції культури, моди, музики, різних видів візуальних мистецтв.

Сучасний конспект вчителя мистецтва повинен відповідати сучасним освітнім потребам та новітнім технологіям й тенденціям.

Вимоги до конспекту уроку мистецтва.

☑️ Включайте інтерактивні завдання, діалоги та практичні вправи, що надасть можливість залучити учнів до обговорень та творчого процесу.

☑️ Використовуйте цифрові ресурси: відео, зображення та аудіо, саме це допоможе зробити урок більш цікавим та привабливим.

☑️ Досліджуйте мистецтво різних культур та епох та допоможіть учням довести, як це впливає на сучасний світ, і допоможе познайомити із мистецькими надбаннями світу.

☑️ Не забувайте спонукати учнів до творчого мислення, дайте їм можливість виражати себе через малювання, скульптуру, музику та інші форми мистецтва, залучайте їх до різних видів мистецької діяльності та комунікації.

☑️ Зверніть увагу на те, що мистецтво має міцні зв'язки з іншими предметами, тому поєднуйте мистецтво з іншими навчальними дисциплінами як: літературою, історією, біологією, інформатикою, навіть математикою.

Відійшли в історію паперові конспекти уроків. Їм на зміну приходить цифровий конспект, а на зміну паперовим посібникам поспішають електронні видання та цифрові контенти.

Цифровий учитель мистецтва обирає набір цифрових інструментів, за допомогою яких готує візуалізацію уроків. Цим самим привертає увагу дітей до новітніх тенденцій, мотивує до нових досліджень та мистецьких відкриттів, проєктів.

В цифровій валізі вчителя мистецтва з'являються нові сервіси, платформи для візуалізації навчання:

🔷 Microsoft Sway — програма для створення презентацій, що входить до сімейства продуктів Microsoft Office;

🔷Canva – безкоштовний онлайн-інструмент графічного дизайну. для створення дописів у соцмережах, презентацій, плакатів, відео тощо;

🔷 Genial.ly - це онлайн-сервіс для створення інтерактивного контенту;

🔷 Wizer.me - це платформа для створення електронних робочий аркушів до уроків;

🔷 Prezi - платформа для створення освітніх презентацій до уроку;

🔷 Powtoon - платформа для створення презентацій, скрайбінгів для уроків та інші.

Зазирнемо в сторінки розвитку сучасного мистецтва та розглянемо приклад конспекту уроку мистецтва для учнів 7 класу НУШ (автор Л.Кондратова за підручником Л.Кондратової).

✔️ Презентація Microsoft Sway до уроку:

https://sway.cloud.microsoft/X6kDTMxCBxKuxURd?ref=Link

✔️ Конспект уроку:

https://docs.google.com/document/d/166YQqGOrk7ZHjT7e0025IM01kkefYc5vu8NAlyTpbOk/edit?usp=sharing

✔️ Презентація Google до уроку:

https://docs.google.com/presentation/d/1ZO0TGZGC-cY5gD3BEM2Whi6VizIN2CJI/edit?usp=sharing&ouid=109369591142057280960&rtpof=true&sd=true

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: